Αποστολή Άρθρων

Μπορείς να στείλεις τα δικά σου άρθρα και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε με το όνομά σου.
e-mail επικοινωνίας : m_tselepidou@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο προγραμματισμός ως δημιουργικό μέσο: Διαγωνισμός για μαθητές με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος

Η Microsoft Ελλάς και ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) διοργανώνουν το Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιού με θέμα “Προστασία του Περιβάλλοντος”, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές. Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων με βασικές προγραμματιστικές έννοιες, καθώς αυτοί καλούνται να χρησιμοποιήσουν το διαδικτυακό εργαλείο ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών Kodu, το οποίο διατίθεται δωρεάν και η χρήση του δεν απαιτεί προηγούμενη ενασχόληση με τον προγραμματισμό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “e-Skills Week 2012”, της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας των ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, δράση η οποία τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν, ατομικά ή σε ομάδες έως τριών ατόμων, μαθητές της Β’ ή Γ’ Γυμνασίου, ή μαθητές της Α’ ή Β’ Λυκείου. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό βοηθάει τους νέους να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους και τις ικανότητές τους σε επίπεδο επίλυσης προβλημάτων και ομαδικής εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη τη Δήλωση Συμμετοχής την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.sepe.gr/gr/eSkillsKoduCompetition μέχρι τις 4 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν το παιχνίδι που έχουν αναπτύξει με το εργαλείο Kodu μέχρι τις 21 Μαΐου στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση με την ένδειξη “Για το διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιού Kodu” ή να το αναρτήσουν μέσω του Skydrive και να στείλουν την υπερσύνδεση.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από τις 22 έως τις 25 Μαΐου 2012 από εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενώ τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η συνάφεια του παιχνιδιού με το θέμα του διαγωνισμού, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, να γίνεται εύκολα κατανοητός ο τρόπος του παιχνιδιού, καθώς και να διαθέτει τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη πίστα. Ο νικητής ή οι νικητές που θα λάβουν το 1ο βραβείο θα κερδίσει/κερδίσουν από ένα Xbox 360 Kinect, το 2ο βραβείο από ένα Σετ πληκτρολόγιο και ποντίκι Microsoft και το 3ο βραβείο από ένα ποντίκι Microsoft.

Επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τη χρήση του Kodu στα γραφεία της Microsoft καθώς και διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα στείλουν την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα λάβουν τη σχετική πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου